Clínica Dental Pujadas

EL BLOG DE CLÍNICA PUJADAS

En el nostre Blog trobaràs articles de la màxima actualitat en el món de la odontologia y la medicina estètica, consells, etc així com d’articles de màxim interès públic. ¡Estigues informat!

¿Que és la Clorhexidina?

La clorhexidina és un agent antisèptic àmpliament utilitzat en odontologia a causa de les seves propietats bactericides. Es presenta comunament en forma de colutori o en gel, i la seva efectivitat en la reducció de la càrrega bacteriana la converteix en un component crucial en nombrosos procediments dentals.

En odontologia, la clorhexidina s’utilitza en una varietat d’aplicacions, que inclouen:

1. Control de placa bacteriana: La Clorhexidina és especialment eficaç en la reducció de la placa bacteriana, un biofilm adherit a les dents compost principalment per bacteris. El seu ús regular com a col·lutori pot ajudar a prevenir la formació de placa i, per tant, reduir el risc de malalties periodontals com la gingivitis i la periodontitis.

2. Preparació pretractament: Abans de realitzar procediments dentals invasius, com a extraccions o cirurgia periodontal, els professionals solen indicar esbandides amb clorhexidina per a reduir la càrrega bacteriana en la cavitat oral, minimitzant així el risc d’infecció postoperatòria.

3. Tractament de malalties periodontals: En el tractament de malalties com la gingivitis i la periodontitis, la clorhexidina pot utilitzar-se en forma de gels aplicats localment o colutoris per a ajudar a controlar la inflamació i reduir la càrrega bacteriana.

És important tenir en compte que, encara que la Clorhexidina és altament efectiva en l’eliminació de microorganismes, el seu ús prolongat pot afectar a l’esmalt fent sortir unes taques extrínseques d’un color marronós, per tant, és important seguir les indicacions específiques per a cada cas.
Així i tot, el temps màxim de durada del tractament es de 15 dies.

No obstant, la Clorhexidina pot tindre vàries concentracions del producte: 0.05%, 0.12% i 0.20%. Com hem dit abans, la concentració a utilitzar dependrà de les indicacions del professional.

Compartir

Últimes noticies