Clínica Dental Pujadas

EL BLOG DE CLÍNICA PUJADAS

En el nostre Blog trobaràs articles de la màxima actualitat en el món de la odontologia y la medicina estètica, consells, etc així com d’articles de màxim interès públic. ¡Estigues informat!

Queixals del seny: La teva guia per entendre’ls

Els queixals del seny, també coneguts com a tercers molars, són un tema d’interès constant en el món de l’odontologia. Aquests queixals, que generalment apareixen en l’adolescència o en l’edat adulta primerenca, poden generar moltes preguntes i preocupacions. En aquest article, explorarem tot el que has de saber sobre els queixals del seny, des de la seva funció fins als problemes comuns que poden sorgir.


Funció dels queixals del seny:


Els queixals del seny són el tercer conjunt de molars en la part posterior de la boca. Històricament, es creu que aquests queixals tenien un propòsit important relacionat amb la dieta dels nostres avantpassats. En un moment en el qual la dieta humana consistia en aliments més durs i difícils de triturar, els queixals del seny eren útils per a moldre i triturar aquests aliments.

No obstant això, en l’actualitat, la dieta humana ha evolucionat i s’ha tornat més processada, cosa que significa que la funció dels queixals del seny s’ha tornat menys rellevant. En conseqüència, moltes persones no tenen suficient espai en les seves boques per a albergar aquests queixals addicionals, la qual cosa pot portar a problemes dentals.


Problemes comuns associats amb els queixals del seny:


1.Impactació: Una de les complicacions més comunes és la impactació, on els queixals del seny no poden erupcionar adequadament a causa de la falta d’espai en la boca. Això pot causar dolor i augmentar el risc d’infeccions.
2. Apinyament dental: L’erupció dels queixals del seny pot exercir pressió sobre les dents adjacents, la qual cosa provoca apinyament dental i problemes amb l’alineació de les dents.

3. Infeccions: Els queixals del seny sovint són més difícils d’aconseguir i netejar adequadament, la qual cosa pot augmentar el risc d’infeccions i malalties de les genives en aquesta àrea.


Conclusió:


En resum, els queixals del seny són vestigis del nostre passat evolutiu i sovint causen problemes en la salut bucal moderna a causa de la falta d’espai en la boca. Si experimentes molèsties o problemes relacionats amb els teus queixals del seny, és important consultar a un dentista per a una avaluació i un pla de tractament adequat. A la clinica Pujadas et podem oferir orientació i recomanacions personalitzades per a abordar qualsevol problema que puguis tenir amb els teus queixals del seny.

Compartir

Últimes noticies